Η απώλεια όγκου από τα μαλακά μόρια του προσώπου καθώς και η ανάπτυξη ρυτίδων έκφρασης που παραμένουν κατόπιν, απο τις συνεχώς επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου, ως επιφανειακές ή βαθύτερες γραμμές.
Η βελτίωση αυτών των γραμμών και ρυτίδων καθώς και η αποκατάσταση του απωλεσθέντος ογκου του προσώπου μπορεί να γίνει και με μη επεμβατικές μεθόδους όπως είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα. Όπως  το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Πρόκειται για έναν υδρόφιλο, δομικό πολυσακχαρίτη που βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό, στο μεγαλύτερο ποσοστό στο δέρμα αλλά και σε άλλους τύπους ιστών όπως και σε άλλους οργανισμούς.Τα μοντέρνα, συνθετικά, ενέσιμα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, αποτελούν προϊόντα βιοτεχνολογίας και έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως ασφαλή στην καθημερινή πράξη.


Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται για την αποκατάσταση των ρυτίδων και των βαθιών πτυχώσεων του προσώπου. Συγκεκριμένα : Στις ρινοπαρειακές αύλακες, Στις γωνίες του στόματος, Στο άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστού),  Για την βελτίωση του περιγράμματος των χειλέων,  Για την αύξηση του όγκου των χειλέων,  Για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών,  Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, για τις ρυτίδες του μετώπου, Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, για
τις ρυτίδες του μεσοφρύου, Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια